Ett gudomligt recept!

Receptet på äkta vänskap

2 dl vänligt bemötande
1 dl stort leende
1 fast handslag
1 dl kärlek
1 nypa sympati
4 dl gästvänlighet
Fyllning med många leenden:
Rör ihop kärlek, sålla lite sympati
och till slut varsamhet. Baka den
i ett varmt hjärta och servera den ofta!


Hoppas ni alla testar på detta, för det är väldigt gott kan jag lova :D Man känner hur man mår bättre i hela kroppen!

Jag känner ensamheten vandrar runt i min kropp, funderar på hur det har kunnat bli som det blivit? Denna sommar har varit bland de mest konstiga någonsin, kärlek, hopp, svek och nöjjen har blandat sig extremt denna sommar. Frågor jag funderat på är vad ordet kärlek egentligen är? Kan man vara kär i sina vänner, för deras vänskap? Eller är kärlek något man bara har när man är ute efter något mer än vänskap? Och vad är svek? Blir man alltid sårad när man stöter på svek, eller kan det kännas bra att faktiskt få veta om att man blivit sviken, och därför inte känner sig sårad över det? Ja, många tankar rullar runt i huvudet på mig just nu. Men det finns vissa saker jag vet har hänt denna sommar.

Jag har svikit och sårat många, många har svikit och sårat mig, jag har hoppats mycket, andra har hoppats på mig, jag har känt kärlek och närhet, andra har känt det för mig, men varför har vi inte gjort det samtidigt och mot varandra? Tänk om man ibland tordes säga vad man tycker. Inte bara sitta där och hoppas att den andra ska ta första steget? Nej, nu får skolan ta och börja, så man får glömma allt detta, gå in i någon tråkig rytm och bara göra det som ska göras... det är vad som känns bäst just nu.

Förlåt alla ni som fått drabbats av mina problem, om mina svek, och alla ni som har mått dåligt för att ni velat mig väl. Jag hoppas ni förlåter mig...
Nu lite citat från några kända personer som jag har hittat under mina funderingar...
******************************************************************************************
Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet. Plötsligt frågar Nasse: "Puh, vi har fått två händer för att hålla. Två ben för att gå. Två ögon för att se. Två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?" Puh tänker en liten stund och svarar: "Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta"
******************************************************************************************
Den människa som inte lever med saknad, måste leva ett konstigt liv.
******************************************************************************************
Av alla former av försiktighet så är förmodligen försiktighet inom kärlek den mest farliga för sann glädje.
******************************************************************************************
Aldrig älskade jag dig så djupt som när jag höll på att mista dig. ( Denna tillägnar jag en speciell person, någon jag verkligen inte vill förlora som vän, hoppas du läser detta och förstår att det är just DIG jag menar, att det blev som det blivit, hoppas du förstår att jag finns för dig... )
******************************************************************************************
Barn börjar med att älska sina föräldrar. Efter en tid dömer de dem. Sällan, om någonsin, förlåter de dem.
******************************************************************************************
detta är inget jag skrivit själv, utan det är som sagt kända poeter som skrivit de allra flesta av dessa... Nu väntar den sista helgen på sommarlovet, hoppas verkligen det händer något roligt denna helg! Så man får komma till skolan med glädje(i)tårarna ist för med sorg(i)tårarna...
******************************************************************************************
Ja, detta blev ett litet annorlunda inlägg, men kanske det kan väcka upp fler än mig ur något undre medvetandet som jag tycker ingen bör vara i!
Då har jag återigen varit ute och dansat, denna gång till Zlips som faktiskt spelade sin sista spelning på aspåsnäset, tack för att jag fått chansen att dansa till er där under min tid som dansare. Kvällen var helt perfekt, från början till slut, fick dansa med nästan alla jag ville hinna med. När vi kommit en bit in i dansen gick LEJon upp och gav blommor åt Zlips, tackade dem för att dom har spelat på Aspåsnäset i hela 25 år, nästan på dagen till och med! Det är fantastiskt roligt att höra när ett band hållit på så länge, och fortfarande är riktigt duktiga. ( Självklart har det bytts ut lite folk i Zlips under åren, men ändå!) Att det var sista gången Zlips spelade för oss på denna plats märktes ganska tydligt, lite mer applåder, fler som stannade kvar för att få extranummer, dessutom många som ville tacka dem efter dansen. Kan inte säga mer än att det var en oförglömlig kväll.

Dansades faktiskt mest bugg denna kväll, varför det blev så vet jag inte, men man vet ju inte allt alla gånger ;) Sitter just nu och tittar ut genom fönstret, ser regnet falla från himlen, rackarns att jag måste ut i det där vädret för att ta ut en hund. Men vad gör man inte för våra fyrbenta vänner? Hoppas ni alla får en trevlig dag och kväll.

Dans - Hågelby - 08-18 -2011

Det har inte varit lätt att hitta tid att skriva under tiden jag varit i stockholm, men jag har ändå gjort en hel del saker. När jag kom ner var klockan ungefär10:40, jag lämnade över hunden och styrde sedan min kropp sedan mot nynäshamn med hjälp av pendeltåg. När jag kom till Nynäs mötte Sofia och Maya upp mig på stationen och gemensamt gick vi hem till dem. Väl hemma hos dem så hälsade man på underbart söta valpar och trevliga lite större hundar. Denna kväll skulle det bjudas på tacos, lät väldigt gott vilket det också blev.  Jag hade berättat för Helena och resten av familjen att jag tänkte dra iväg och dansa på kvällen, så vi åt lite tidigare middag denna dag, så jag skulle hinna göra mig i ordning och sedan hoppa på pendeltåget

Jag skulle försöka ta mig mellan Nynäshamn och Hågelby där dansen var. Trodde själv att det kan ju inte bli så svårt, klart det måste finnas massa folk från Nynäshamn som är ute och dansar, men ack så svårt det var att hitta någon... Slutade som sagt att jag tog pendeltåg till Tumba, där snälla "Trötter" hämtade upp mig, tack underbara du för att du gjorde en liten omväg för att hämta upp mig. Fortfarande visste jag inte hur jag skulle ta mig hem, men några lovade att de skulle hjälpa mig att kolla lite. Jag dansade flitigt tiden före paus, och faktiskt så gick det ganska bra fast de där skyltarna inte fanns, och man dansar ju vanligtvis 4 istället för 2 danser, men jag var ju beredd på det, så det var nog inget de där stockholmare märkte av.
Tänkte prata lite mer om skillnaderna mellan en dans här uppe i Jämtland och denna jag var på i Söder, jag vet att det skiljer sig självklart även på danserna neröver beroende på band, tid på året och vilket ställe det är. Men ändå lite roligt att jämföra vissa saker.

Vi börjar kolla det här med hur mina tankar kring demokratisk dans som man har i söder till skillnad mot herrarnas och damernas som finns här i norr. Jag tror detta med demokratiskt är en stor fördel för tjejerna faktiskt, då de inte behöver stå lika mycket om man inte vill, för dom behöver bara ta en kille direkt, och här uppe i norr när det är herrarnas gör man oftast inte det på samma vis. Medan nackdelen blir just det motsatta, vi killar får inte lika mycket chans till att bjuda upp just den man vill ha, eller i värsta fall, bjuda upp överhuvudtaget.
Fortsättningsvis kollade jag på det här med hur man dansar, runt Östersunds trakterna har i alla fall inte gnussandet i foxen slagit igenom så hårt som det är nere i stockholmstrakterna, jag fick dock dansa detta mycket där nere, då det är något jag vela lära mig hela tiden, och vad passar inte bättre än att lära sig på ett ställe där absolut ingen vet vem man är, så det gör inte så mycket att det blir massor fel av fel. Helt klart tar det dansen till en liten ny nivå, och det syns även här uppe då fler och fler faktiskt gnussar. En annan fördel jag hittat med 4 danser istället för 2, är att nere i söder så kan nästan alla både bugg och fox, medan vi i norr ofta gör bara det ena, oavsett om det går snabbt eller långsamt så buggar man, eller som vanligtvis foxar. Jag tyckte det var väldigt roligt att verkligen få bugga och foxa med varje person, dock tycker jag att om man ändå ska köra 4 danser, så varför ha större paus mellan de snabba och långsamma låtarna? Det gör ju att man ändå inte hinner med fler låtar, och det är väll också en fördel när man dansar flera, man hinner dansa längre! Man slipper allt prat och får därför ut mer utav dessa 4 timmar - paus en dans faktiskt innebär.

Sen vill jag ge en eloge till er som var i Hågelby i torsdags till Jannez, väldigt sällan jag har varit på ett ställe som applåderar så entusiastiskt mellan VARJE låt. sällan jag hör så höga applåder här uppe. om det är för att jag är döv, eller för att vi är sämre på att uppskatta glädjen för att banden är hos oss, det vet jag inte.<

Tillbaka till kvällen, vi har nu närmat oss paus, och jag har fått träffat lite mer personer som man äntligen fått ett ansikte på, Ronja, Beine, Rossie, Motvillig, Fia, ja ni är en hel drös faktiskt som jag fick ära att se och vissa även dansa med! Ett extra stort tack till dig Ronja som tog hand om mig, bjöd på fika och verkligen hjälpte mig att lyckas ta mig hem. Under pausen blev det lite underhållning genom att det kom ett gäng från Frankrike och visade upp fransk folkdans, som dansskor hade de träskor?!?! Hörde rykten om att dessa skor kommer börja användas ute på vanlig dans uppe hos oss, och det var nog LEJon som skulle börja med det? ;)

Pausen gick som ni förstår det väldigt fort, och jag började känna lite stress över hur jag skulle ta mig hem denna kväll, vilket rubbade min dans lite, men jag försökte att dansa samtidigt som man letade. när klockan närmade sig halv 11 hade Ronja hittat en snäll herre med fru / sambo eller något liknande, som kunde skjutsa mig till Älvsjö i alla fall. Så jag behövde därmed bara ta pendeltåget raka vägen ut till Nynäshamn.

En sammanfattning av kvällen måste bli, rätt bra, tyvärr väldigt lite ungdomar vilket var lite tråkigt. Men med tanke på alla nya saker och så som jag har fått erfara, allt nytt folk jag fått lära känna så var kvällens helhet bra! Nu väntar snart en kväll på aspåsnäset här uppe i norr till Zlips, vilket ska bli väldigt spännande att se vad de har att ge. Jag hoppas på att de verkligen visar att de kan detta med dansmusik, eller jag är faktiskt inte ens orolig, det kommer bli en kanonkväll, som alltid till Zlips.

Återigen tack till alla er som har ställt upp och hjälpt mig eller försökt hjälpa mig för att jag skulle ta mig till Hågelby denna afton då Jannez skötte dansmusiken.

Dans- Shake - 17-08 -2011

Wow! Det är det bästa ord man kan använda för denna kväll, en kväll full av trevliga människor, duktiga dansare och till ett kanonbra band! Nu är jag sådär lyrisk, så låt oss börja från början av kvällen och inte bara pladdra på om hur bra det varit. 

Som ni vet har jag varit hos mamma, och det blev faktiskt lite stressigt för mig på eftermiddagen, hade fortfarande inte hittat skjuts till Hällesjö då nämligen, men klockan 19:30 fick jag kontakt med en trevlig herre från Östersund som var snäll och skulle hämta upp mig i Stugun. Vi blev lite sena när vi kom fram till Hällesjö, klockan hade redan blivit närmare halv 9, det mesta folket hade därmed redan hittat hit, man såg redan på parkeringen att denna kväll kommer bli kanon, det såg ut att vara lagom med folk men ändå så pass många så man kan få dansa med alla man känner att man vill dansa med.
Väl inne på dansbanan bekräftades detta direkt. Jag fick min första dans väldigt fort, och efter det rullade det på hela kvällen. Några dansade man betydligt mer med än andra, men när det är fruktansvärt underbart att dansa, så varför ska man då inte dansa flera gånger ihop? för jag tror nog tjejen jag dansade med också tyckte det var underbart. 

I pausen denna kväll tillbringade jag all min tid tillsammans med alla dessa härliga Kälarne/Hällesjö folk. Alla de där tjejerna man lärt känna under de senaste sommaronsdagarna i Hällesjö, mycket trevliga tjejer, och även killar för den delen. Efter paus blev det inte mer folk på dansgolvet heller, som man kanske hade förväntat sig, utan höll samma standard och var sådär alldeles fantastiskt. 
mot slutet av kvällen kom en kompis tjej fram och satte sig bredvid mig, hon sa att hon var trött, så jag lät hon använda sig utav mig som huvudkudde. Kan ni tänka er, hon somnade. :) Vilken söt tjej det där är, somnar i en "okänd" killes famn, på en dans :) När hon väll kommit upp på fötter igen kom sista lugna för denna kväll, den dansades med en av de mest underbara tjejerna jag har foxxat med, Liv. Även denna gång var det fruktansvärt mysigt, men det var något som gjorde att det där lilla extra som funnits hela tiden inte var med oss denna dans, kanske man får veta vad det var någon gång? Kanske inte. 

Om vi kollar för bandets del Shake, så har jag inget att anmärka denna underbara kväll, de levererade för fullt, från början till slut! att dom dessutom bjöd till på inte bara ett extranummer, utan två visade att kvällen varit riktigt bra, förmodligen tyckte även dessa grabbar det. 

Klockan slog runt 2 när jag väl somnade in ute i lägenheten på frösön, men det tog inte lång tid förens vi insåg att det var dags att kliva upp, jag skulle ju nämligen med tåget 05:40, så det är här jag sitter just nu, på tåget mot Stockholm. har nyligen passerat Uppsala, så nu är det bara ungefär 25 minuter tills jag kommer in på centralen. Ska bli en trevlig snabbvisit här nere i Stockholm. Att få träffa på lite folk, titta på söta valpar och annat roligt. :) 

Hoppas nu ni får en kanonbra dag. Så ska jag försöka skriva lite mer om vad jag hittar på här nere i Stockholm.


De två senaste dagarna har jag tillbringat uppe i mårdsjön där min mor bor, med mig upp hit hade jag min hund och även dansskorna! Imorgon är det onsdag, som flera av er redan räknat ut kanske så är det dans i Hällesjö även denna onsdag, tyvärr är det sista gången också. Men Shake ska bjuda upp till en oförglömlig dansafton som jag ska njuta av hela kvällen. När kvällen har tagit slut för de allra flesta så sitter jag nog fortfarande i bilen påväg hem från denna kväll som kommer sitta som en näthinna i minnet på mig. Nej nu sa jag fel, inte påväg hem, påväg till Östersund där vi sover i lägenheten några timmar innan jag sätter mig på ett tåg som avgår 05:40 från tåg stationen, med mig på min färd kommer jag ha en liten hund vid namn Blackie, hon ska ner till Stockholm för att hämtas upp av en utställare som ska ta och visa upp henne på en utställning.

Varför just jag åker ner är för att jag är så himla snäll.. Det är iaf vad min mamma tror, men egentligen så är det för att få träffa Helena och Sofia Ekström, eller jag ska rätta mig lite, för att få träffa valparna som Maya och Alice har fått. Har även lite planer för torsdagen nere i stockholm, men dem är fortfarande hemliga då det inte är bestämt ännu ;) så ni som läser detta och vet vad jag pratar om, säg inte det till någon... Hihi.

Hemresan från Stockholm sker på fredag natt, så jag kommer hem lördagmorgon, lagomt att peppa upp inför dansen i Aspåsnäset som Zlips ska spela på! Nu har klockan slagit 12, och när jag suttit här ikväll, så har väldigt mycket hunnit hända i mitt liv, eller jag har fått veta saker som kommer hända, eller har det kanske redan hänt? hittade en liten text snutt och även en låt som passar väldigt bra in på just detta.. Så självklart förmedlar jag den vidare till er, så ni ska förstå och känna hur jag känner det just precis nu.

Det är omöjligt, sa Tvivlet.
Det är farligt, sa Rädslan.
Det är onödigt, sa Förnuftet.
Prova ändå, viskade Hjärtat.

 

Om du visste vad jag saknar dig.... http://youtu.be/NQhNbvKlZk8




Med detta sagt säger jag nu godnatt, och jag hoppas ni alla tänker på vad denna låt kan innebära, och klarar ni inte av att lyssna på den för att det är "skitnusik" läs iaf den lilla text som är ovanför länken. Den texten säger mer än vad 1000 ord om samma sak skulle göra. Varför krångla till något så enkelt?
Då har man just besegrat 4h dans på fröjdholmen, ikväll var det väldigt stökigt på golvet, samt väldigt trångt vilket gjorde att kvällen kändes till och med tråkig. När det kommer arbågar, knuffar och andra hårda saker i ryggen på en så känns det, både på mig och på min danspartner. Om alla bara tar det lite lungt pch har koll på golvet så skulle vi utan problem kunna dansa runt lika fint som man gör helt själv.

Jag vet att jag varit fruktansvärt dålig på att uppdatera denna blogg, men jag känner att jag får aldeles för dålig respons av er läsare för att det ska vara riktigt roligt att skriva. Men om jag lovar att bättre mig med att skriva mer och oftare, lovar då ni att kommentera det jag skriver mer då?

Mina tankar just nu ligger om hur jag ska göra på onsdag, ska jag åka på dansen i hällesjö? eller skita i den? Jag vill så gärna så gärna iväg, men samtidigt finns det vissa saker som gör att man känner lite rädsla för att åka dit. Försöker glömma detta för stunden och blickar lite längre fram och då hamnar jag på våran stora agilitytävling som vi har varje år. Fortfarande massor av arbete kvar innan den är fulländad och kan genomföras, men bara några fåtal veckor var innan det måste vara klart, kommer allting vara löst? Tävlingen är den 3-4 september och arrangeras i Krokom. Helgen efter denna storhelg kommer mitt nästa bekymmer, Öviks-maran, jag bara MÅSTE dit. Frågan är bara hur jag tar mig dit, hur jag ska bo samt om några av de personer jag verkligen hoppas kommer verkligen gör det. Ska jag dessutom åka och tävla i Härnösand med vovven på söndagen? Kommer jag orka det? Mitt liv består just nu av tusen frågor, men bara några enstaka svar, och de flesta svaren jag verkligen har, de vill jag inte prata om för de kommer såra och förstöra för vissa personer. Livet är hårt, men kanske rättvist? Jag måste dock ha uppnått tillräckligt med orättvisa för att få lite rättvisa snart!

Klockan har nu blivit läggdags, och jag känner mig inte så pepp på att vakna överhuvudtaget imorgon. Kanske är lite bra att man har en hund i sin närhet som väcker en för att tala om att jag måste kliva upp och släppa ut han?

Godnatt alla läsare ,och hoppas vi höres snart igen!

Aspåsnäset 7 / 8 - Shake!

Jag kände att det var dags för en tur till aspåsnäset och dansa, musiken bjöd Shake på och vad säger man? Det finns bara en sak att säga: Underbart kväll!

Kvällen började med att jag samt resten av folket i bilen jag åkte till näset med anlände ungefär 21:05, Shake hade fortfarande inte börjat spela, så vi han gott och väl byta skor och liknande innan första dansen drog igång, jag valde dock att sitta på sidan av och bara titta, njuta och lyssna. Konstaterade att det var väldigt lite folk just när dem började, men redan efter 20min en halvtimme hade golvet börja fyllas på sådär lagom. Jag måste säga att jag inte var så motiverad till att dansa förens klockan slog bra precis 22:00, men då vaknade jag till, dansade mer eller mindre varje dans fram till paus, för att då äta lite fika, dra i sig lite vätska och prata lite med folk.

Efter paus blev det lite skillnad för mig, jag dansade nästan bara med sådana jag aldrig har dansat med förut, knappt sett faktiskt. Så jag vill gärna tacka alla er som kom och bjöd upp mig, jag hoppas jag kommer ihåg hur ni ser ut så jag kan bjuda tillbaka nästa gång vi syns på golvet, för alla danser jag gjorde med er var mysiga, trevliga eller varför inte "hettsiga". Avslutade kvällen med att dansa med Marlene som var chaufför för kvällen, alltid lika roligt att bugga med dig. Har nu kommit hem och ska lägga mig tillrätta så man får sova några timmar innan man ska upp imorgon förmiddag igen.