Nu ska jag försöka berätta lite om det liv jag lever, och varför jag lever det. Berätta lite om hur inte bara jag, utan väldigt många runt om i landet faktiskt lever. Jag hoppas ni finner det hela intressant och att ni på något sätt kan känna eller få en förståelse till hur jag menar.
Det jag tänker prata om är engagemang, ledighet och hur man får tid till allt… om man får det?
På en vecka, bör man hinna jobba 40h, eller plugga lika många. Utöver detta har man sen ungefär 8h till på sig för fritid, då har jag tänkt att man sover ungefär 7h i snitt under veckan, och sista timmen är för att kliva upp och gå och lägga sig. På de här 8 timmarna som är kvar, kan vi nog alla lägga på minst en timme om dagen på att ta sig till och från skolan eller jobbet. Detta innebär att man i snitt har 7 timmar för möjlighet till aktivt fritidsintresse om man vill + hela helgerna. Det innebär alltså att du har fritid totalt: 67 timmar aktiv tid för hobby och fritid i veckan.
På de här 67 timmarna har vi dessutom en syssla vi alla måste göra, nämligen att äta… för att äta måste vi också laga mat, så jag tycker vi räknar bort 2h per dag för det också. Äta + laga mat.
Kvar har vi då: 53 timmar att spendera.
Nu ska vi se, hur spenderar jag dessa 53 timmar då? Okey, jag åker först och främst och dansar en gång i veckan. Vi får nog räkna en restid på cirka 1,5h oavsett vart jag åker, iaf nu på sommaren! Dessutom är jag på dansen oftast i 4,5h.. detta innebär att 6h i veckan går bort direkt på en danskväll. Kvar har jag 47 timmar.
Utav dessa 47 timmar brukar jag ha ett antal möten varje vecka, jag slog upp min kalender på en spontan vecka bara, och räknar till 4 möten under veckan, där vi snittade 2,5h per möte, vi tar det som mall. Det innebär att jag spenderar 10 timmar i veckan på möten. Okey, alltså har jag 37 timmar kvar!
En kväll/dag i veckan är jag med en kompis, restid 1h, umgåstid minst 7h om man snittar. Då har jag 29 timmar kvar.
Jag brukar även göra en hel del unf saker. Jag slår upp annan valfri vecka i min kalender och inser att jag den veckan la ungefär 12timmar på UNF och dess verksamhet. Drar jag bort detta har jag 17 timmar kvar.
Okey, nu är frågan, vad gör jag resten av tiden? Oftast ligger jag i sängen och kollar film, skriver lite texter, kollar facebook, pratar i telefon eller något annat.
Det jag tycker är spännande är att folk frågar mig, hur hinner du med allt? Och jag svarar ofta att jag vet inte, men när jag nu har räknat på det, så ser vi ju alla att jag skulle hinna med nästan 2 kompisar till i veckan om jag skippade alla de onödiga sakerna som jag nämna precis ovan?
Det jag tycker är jobbigt dock, det är att jag när jag väl tar det lugnt, har abstinens och måste göra något, vad som helst… Något som känns betydelsefullt, men när jag gör massa saker, så längtar jag bara efter att få ligga hemma och vila? Sen vet ju jag att jag egentligen inte gör saker bara för att, jag gör saker för att jag inte ska ligga hemma och börja tänka på saker jag inte vill tänka på, att jag ska ligga hemma och bryta ner det självförtroende jag själv skapat mig. Jag gör saker för att inte ha tid till att tänka, så det är väl inte så konstigt att jag tycker det är jobbigt när jag väl får tid till just att tänka?
Så ni som vet med er att ni gör väldigt mycket, fundera gärna över varför just ni gör så mycket. Och ni som känner att ni inte gör så mycket, utan är nöjda med att ligga hemma och kolla film osv, fundera över varför ni inte vill göra mer ”organiserade” saker? Jag vill också att ni ska fundera över, om det bästa alltid är att man ska minska det någon gör, varför måste det vara dåligt att ha ett aktivt liv med lite ”fritid”? Alla har ju lika mycket fritid, det är bara en fråga om hur mycket man väljer att göra på den. Skulle inte jag få göra allt jag gör, så skulle jag inte orka med länge… För jag måste ha något annat att tänka på, annars är det lätt att jag blir deppig, och det vill jag inte vara!
Så se till att ni tänker på varandras fritid, men se också till att ni hinner umgås!

Som vanligt väldigt flummigt, men men.. det får det lov att vara ibland! Ber om ursäkt i förhand för stavning och så, har inte orkat läsa igenom det jag skrivit överhuvudtaget.