Japp, i början av veckan hörde sig Bea av sig till uppvisningsgruppen och undrade om det fanns några som ville komma och visa upp ÖBRK på torsdagen då Storsjöskolan skulle befinna sig på Furan för lite skoldans. Självklart raggades det ihop lite folk så vi åkte dit 4 stycken yngre förmågor för att visa lite bugg och foxtrott för dessa elever vars gick från 6:an och enda upp till 9:an.

Vi hade ingen aning om vad som förväntade sig från oss förens vi väll kom dit, att vi dessutom skulle efter våran lilla uppvisning bli indragen i en tävling som handlade om våga bjuda upp oss först överaskade oss också rejält, dock tror jag vi alla såg detta som något positivt, i alla fall jag såg det som något mycket roligt initiativ, som dessutom ledde till att flera under kvällen vågade och ville bjuda upp oss.

Det finns dock vissa punkter under denna kväll som är anmärkningsvärda, som jag vill lyfta fram.

1.       Jag fick höra rykten att en av dem grabbar som rusade fram för att vinna detta pris som utlovades till den första som vågade bjuda upp, lyckades få tag i en tjej. Varvid han strax efter kommer på att ”aj fan, nu måste jag ju dansa också… Och det kan jag ju inte?” Dock dansade han på där och jag hörde att han faktiskt klarade av det rätt okey för att inte kunna, tänk vad en liten ”morot” kan innebära mycket för vissa , hur vissa kan börja våga saker som dom aldrig annars skulle göra. Eloge till dig grabben som vågade testa på att dansa med en av de dessa två duktiga tjejer!

 

2.       En stor eloge till tjejen som vars namn jag ska lämna osagt vågade komma fram och bjuda upp mig, jag såg så väl hur blyg du var, ändå vågade du med lite hjälp ta steget och fråga om jag ville dansa med dig, vilket jag med nöje ville! Vad beror din blyghet med att bjuda upp mig av, var det för att du går i 6:an och jag på gymnasiet, eller handlar det om att jag kan dansa och du känner dig dålig? Om det var det sistnämnda kan jag bara tala om att du inte alls var dålig, tvärtom faktiskt, du var riktigt duktig! Det var ju därför jag bjöd upp dig en gång till senare på kvällen, just för att jag tyckte du var duktig på att dansa! Så om jag ser dig ute på någon vanlig dans någon gång, så hoppas jag att du bjuder mig på en dans?!

 

3.       Vill påpeka den glädje och entusiasm som Putte och Bea visade upp, speciellt under vissa av dessa lekar eller som man tydligen säger i äldre munnar ”aktiviteter”, man såg verkligen glädje hos eleverna på storsjöskolan, som årskursvis gjorde allt för att vinna den stora äran, även fast jag tror att alla visste att man egentligen bara gjorde det hela för skoj skull. Utan er Putte och Bea, så skulle nog många i dagens skolor, aldrig få chansen att lära sig dansa, ni två är värda min vikt i guld, för ni är ju värda lika mycket båda två, men jag är osäker på om ni väger lika, därför tar vi min vikt.

 

Något som jag förundras lite över, är hur vissa vill bli vän med en på facebook, direkt efter att man varit iväg på något sådant här, vad är meningen med vänner på facebook egentligen? Nu säger jag inte att ni som lagt till mig gjort något fel, för jag är väldigt glad att ni bett om att få bli mina vänner, utan det är mer bara varför man ber om det?! Ingen har ju någon aning om vad jag är för typ av människa, kanske jag är dum, hemsk och allmänt störd? Kanske är jag för cool för er, eller kanske till och med alldeles för töntig för er, hur kan ni avgöra det efter en uppvisning på Furan som varade cirka 10 minuter totalt? Ja, fundera på det ni, själv ska jag lära känna de nya vännerna jag fått tack vare denna kväll.

Avslutningsvis vill jag bara ge den summering som jag brukar försöka göra på hur kvällen var och liknande, här kommer den:

Musik: 7/10, bra blandad musik mellan långsam och snabb, ett smart val att ni inte kör hela låtarna utan bara en bit av dem, då det annars kan kännas som väldigt länge för vissa.

Arrangörsmässigt: 6/10 En fråga, vilken gång lär ni ut att man dansar två låtar med en kille? Som jag sa ovan är det bra att ni bara kör en bit av dem, men man ska väll trots allt dansa två danser med samma, annars kommer det bli tokigt om dem väl kommer ut på vanlig dans, bättring där grabbar! I övrigt kan jag inte mer än att berömma er för erat otroliga engagemang, bra jobbat!

Dansant mässigt: Jag tycker att detta var en av dem roligaste danskvällarna på länge, just för att alla dansade med glädje och lycka, inte för att visa att dem är störst och bäst, eller för att låtsas vara bättre än vad dem är, utan dem dansar alla med samma grunder, framförallt stod glädje i centrum vilket jag ofta saknar ute på en vanlig danskväll nu för tiden.  9/10 på denna kvälls dansanthet!

 

Hoppas nu att några av er som går på Storsjöskolan läser detta, samt att några andra dansare läser det, så kanske vi alla kan lära oss något av det, om inte annat att man dansar 2 låtar med samma partner, och att det viktigaste som finns, är att ha roligt!

Blender-OSD - 2012-02-10

Japp, i fredags spelade Blender upp sin repertoar för oss människor som befann sig på OSD eller som man i folkmun fortfarande säger, Folkets hus. Klockan blev omkring 20:50 när vi anlände till platsen, varvid några bekanta ansikten redan dykt upp för att hjälpa till att förgylla danskvällen.

Väl 21:00 stod Blender framme på scenen och började sin spelning, första dansen dansades med Helene, för att sedan få fortsätta med flertalet andra människor.

När pausen närmade sig hade jag hunnit få ett par danser med några nya ansikten, alltid lika roligt när man själv känner att man hinner bjuda upp, samt bjuda tillbaka! Självklart hinner man inte bjuda tillbaka alla man önskar hinna med, men jag försöker hinna med er alla, jag lovar!

Pausen tillbringades tillsammans med Johan med eget hembakt tunnbröd, dock inhandlades dricka och gobit i fiket. Måste påpeka den nya drycken vid namn ”21”, en dryck med mycket annorlunda men igenkännande smak, enligt ingredienserna så innehåller den främst massa olika E ämnen samt Sötningsmedel, men även koffein.

Jag rekommenderar denna till folk som känner att de vill testa på något nytt, speciell men absolut inte äcklig.

Pausen började närma sig sina avslutande minuter och vi rörde oss raskt ut mot golvet för att hitta ett ”offer” att dansa med ;) Självklart hittade man åt en dansare och tillsammans började vi förflytta oss runt på golvet, som förövrigt var ganska välfyllt, dock tycker jag att det var ovanligt lite buffel för att våra på folkan.

Självklart levererade Blender så som de alltid gör, kan inte mer än att berömma sättet dom lyckas förmedla ut sig själva och deras musik till oss åskådare, oavsett om vi är dansare eller bara åskådare som tittar på allt ifrån oss dansare till sådana som är där för att titta på Blender. Självklart tror jag fortfarande att de flesta är där för att dom vill dansa, men många törs inte ta steget ut på golvet.

Avslutningsvis vill jag bara berömma Blender återigen, att dem som extranummer tog en långsam och en snabb är i alla fall något som jag gärna ser flera band använder sig utav, för vi är många som hellre dansar ytterligare en långsam dans än att det sista vi ska göra är att ösa på till en fruktansvärt snabb låt. Mer lugna låtar som extranummer tack!

Danskvällen : 3/5

Blender: 4/5

Priser i fiket: Jag kan inte mer än att tycka det är lite för dyrt fika tråkigt nog. 2/5

Utlyst tävling, vem vinner?!

"TÄVLINGEN" PÅGÅR FRÅN TORSDAG DEN 9 kl 12:00 TILL TISDAG DEN 14 kl 23:00!!!!!!!!!!

Utlöser en tävling, är ni redo för det?!

Sådär, detta inlägg kommer handla om tävlingen, regler, poängsystem och liknande, hoppas att ni är många som väljer att testa göra denna tävling, om inte annat, gör den mot er själva?

 

Tanke:

Tanken är att man ska samla poäng genom att hälsa på folk, prata med folk, ge beröm eller liknande åt andra människor. Man får själv hålla reda på sin poäng tills tisdag då tävlingen är avgjord, observera att det kan vara kul om man lägger in de poäng man samlat in efter dag 1, så man kan se hur man ligger till jämtemot de andra och liknande. Jag hoppas dessutom att man ska upptäcka lyckan hos folk och även sig själv, när man ger beröm eller hälsar på andra som verkar behöva det. Ja faktum är att jag blir själv glad, när jag ser att jag gjort någon annan glad, blir inte ni?!

 

Regler:

Först och främst, gäller denna tävling endast under förutsättningar att ni inte har det som ”policy”. Vi tar ett exempel, du får inte tillgodose dig poängen du skulle få om du är säljare och hälsar på folk varje dag, för när du gör ditt jobb är det av business och inte av goodwill och liknande, vidare får man heller inte tillgodoräkna sig kramar eller vanligt ”mellansnack” på danser/kurser ( på kurs räknas heller inte beröm så som ”bra jobbat”, ”nu blev det rätt” och liknande.

Däremot får du om du är ute på vanlig social dans, och berömmer personen för något annat än dansrelaterat, så som ”vad snygg du är (i håret)”, ”Jag gillar verkligen ditt leende”, eller andra liknande kommentarer.

Du får heller inte tillgodoräkna dig poäng mot sådana du känner, exempelvis om du hejar på en kompis i stan, utan det ska vara mer eller mindre främmande människor som du i vanliga fall inte har ett umgänge eller brukar heja/umgås med. ( inte ens beröm räknas mot sina vänner, då jag tycker alla man har som vänner ska man kunna berömma ändå)

Det är också förbjudet att säga något fint till någon om man inte själv menar det, exempelvis så får du inte säga till någon att den är fin i håret, om den ser riktigt hemsk ut, eller säga ”gud vilken fin bäbis du har” om personen inte ens har en bäbis, som dessutom inte ser fin ut heller.

Observera att detta är en kul grej, och att dessa regler är till som riktmärken för att det ska vara så jämt som möjligt, våga fråga om ni är osäker på om det räknas eller inte, samt våga fatta egna beslut, vem som vinner spelar ingen roll, mer intressant är det hur många som faktiskt tänker ge sig in i detta!

En sista mycket viktig punkt är att du får absolut inte berätta om varför du gör som du gör, eller be om en kram för att få poäng, utan det ska vara spontant från din sida!

Poängsystemet:

Detta är den svåraste biten, men jag tror jag har lyckats fått till ett någorlunda system, i alla fall så som jag känner det, kom gärna med invändningar inför kommande liknande tävlingar med hur ni skulle satt poängen istället, men detta är vad som gäller denna gång!

1p – du säger ”hej” till personen i fråga, du ska dock ha en form av ögonkontakt eller liknande så den inte bara slängs ut i luften till någon random person.

2p – Du hälsar med hjälp av handen och säger hej eller god dag/kväll, alltså lite mer formell hälsning

3p – Du ställer en fråga till personen, exempelvis ”vad gör du på stan idag då”.

6p – Du ger personen beröm för något du gillar hos den.

10p – Du ger personen en kram, för att få ta del av detta ska du ha använt minst 2 av tidigare nämna punkter, exempelvis sagt hej och frågat hur personen mår, därefter avslutat med ett hejdå och en kram.

Avslutande:

Ville bara tillägga nu när ni läst och säkert har frågor eller funderingar, men om det är så att du inte vet om det räknas eller inte, räkna med det! För den viktigaste av de viktigaste just i denna tävling, det är att man får lära känna nytt folk, våga göra saker som andra inte vågar. Men framförallt, vi får ha ROLIGT!

 

Nu kör vi! Må bästa kontaktsökande person vinna!

Förresten, kom ihåg att kommentera era poäng i kommentarer, gärna flera gånger fram tills på tisdag!

 

Söka kontakt?!?!- Inte bara dans

Ja, jag vet att många tycker jag låter negativ och allmänt tråkig när jag kommer skriva detta inlägget, men jag ska försöka få med grunderna till varför det skrivs också.

Alltså så här är det, man vet inte alltid om man uppskattas som dansare eller inte, när inte ens dem man dansar med klarar av att tala om för än själv ens en gång att man gör något bra, att man är duktig eller liknande, hur ska jag då kunna känna att det är värt att fortsätta hålla på med det man gör? Jag försöker ge beröm så mycket jag kan och törs, ibland känner jag att bara det där ”tack för dansen” är tillräckligt beröm för att perosnen jag dansar med ska veta att jag verkligen gillade dansen, det handlar inte alltid om att säga saker, man kan visa det också, vad vore det för fel med en liten längre kram, istället för en ”gangsterkram” (en klapp på ryggen helt enkelt) som det oftast är?

Jag kan inte mer än att sörja hur man kan börja tappa gnistan för att dansa bara på grund av en sådan patetisk sak som att göra något trevligt mot personen man dansar med. För min del gör ju inte saken den bättre att jag hela tiden får höra av icke dansare hur bögigt, fjolligt eller andra märkliga påståenden det är att dansa.

Kanske är det jag som är lite kinkig på detta dessutom, har alltid varit med i sporter och aktiviteter där man peppar varandra, man berömmer varandra när man gör något bra, försöker hjälpa om man inte förstår eller har missuppfattat något. Jag var som en av huvud stenarna när jag höll på med handbollen bland annat, minns känslan när jag stod i målet, skrek så jag var utan röst dagen efter, jag skrek inte för att jag var arg på mina kamrater, jag skrek för att jag peppade dem, försökte hjälpa dem att se luckorna när dem skapades, skrek åt dem för att påminna dem om den där spelaren som hade fritt utrymme att komma in mot mål. Jag har alltid varit killen som försöker hjälpa andra så mycket jag bara kan. Men hur ska jag kunna hjälpa någon om jag aldrig får veta att jag själv kan?

Detta handlar inte bara om dans, utan om övriga livet också, varför ska folk hela tiden vara så fega, varför kan man inte klara av att säga hej åt personerna man möter på ica, eller sätta sig bredvid den där personen som åker samma buss som dig varje dag, eller när du väl blir tvungen sitta bredvid någon på bussen, skaka hand och säg hej åt han/hon också då? Jag är absolut inte bra på detta heller, något jag skäms över, typiskt svenskt att hela tiden vara rädd för andra och försöka hålla sig till sig själv och sina ingrodda vänner hela tiden. Lev livet och våga hälsa och umgås med okända också!

Jag funderar på om det kanske är värt att utlösa en tävling, från och med torsdag morgon från kl ( 09:00 )  utmanar jag er som vill på tävlingen ”vem söker mest kontakt?”

Kommer lägga upp spelregler om denna tävlingen imorgon kväll, men bara om jag ser att någon accepterar utmaningen, som för övrigt kommer hålla på tills på tisdag kl 21:00!