dans är bara

Detta är den summering jag kan göra av kvällen, på scenen stod Bredbandet och Fålings, vilka tillsammans skulle ge oss fyra timmar musik att dansa till, fyra timmar av glädje samt fyra timmar att förbränna lite fett på!

Jag tänkte börja skriva lite om varje band, för att sedan fortsätta skriva om just min egna danskväll efter detta, låt oss börja!

 

Fålings:

Fålings inledde kvällen, med två låtar som i alla fall enligt mitt tycke gick i hastigheten ”snabb” och tillsammans med Helene startade vi igång dansgolvet med en bugg, efter detta bestämmer vi oss för att vi självklart ska ta en fox nu när vi ändå är i farten, så vi står där bredvid varandra när Fålings plötsligt säger ”ja nu är det dags att höja tempot lite”, alltså blev det ytterligare en snabb, för att sedan den tredje dansen gå ner och vara mer bekväm att foxa till, tycker att bandet i fråga ska se över sin start, var detta verkligen de tre optimala första danserna att börja med, eller skulle man tagit något annat? Det överlåter jag bandet själva få bedöma. I övrigt tycker jag att dom levererar bra, det är dansvänligt och man kan lätt hitta deras gung i låtarna, självklart har jag lite högre krav på dessa band nu då dem blivit rätt stora, och då kräver jag lite till utav dem. Jag vill att de blir bättre på att söka sin publik, just nu står dem där på scenen, sjunger och spelar sina instrument, men man får den uppfattningen att de inte ens vet att vi är där, jag vill se glädje, ögonkontakt mot publiken samt lite mer känsla från scenen. En annan sak jag vill ge förslag till är att kolla över era låtar lite, tycker det är för många utav de långsamma som går för fort och i alla fall jag är en av dem som gillar de riktigt långsamma låtarna, riktigt mycket!

Slutligen vill jag bara säga att jag trots allt är nöjd över erat framträdande på scenen, sista numret var fenomenalt! Bra jobbat!

3/5 dansare får ni av mig denna kväll.

Bredbandet:

Denna kväll var också min premiär till Bredbandet, alltså var mina förväntningar lika med noll när dessa ställde sig på scenen för att börja sjunga och spela för oss. Jag blev genast glatt överraskad av hur duktiga dem var i detta band och mina funderingar gick direkt till varför man inte fått höra dem tidigare? Vad gör att ett sådant här band inte får dra folk som andra band gör? Vi måste våga testa på nya band, och tro mig oftast kommer ni bli glatt överraskade! Även om jag tycker att Bredbandet var riktigt bra så finns det synpunkter även på er, faktum är att de är rätt lika, men jag tar dem ändå.

Det var även hos dessa lite för många snabba låtar, jag ser gärna att ni sänker tempot i flera utav de låtar som i nuläget ska kallas långsamma. I övrigt tycker jag att ni har gjort ett mycket bra och roligt låtval i er repertoar! Jag tycker att Ulrika som stod för sång hos detta band gjorde bra ifrån sig vad gäller att söka kontakt till publik, något Martin och de andra grabbarna dock saknade lite, så även där vill jag gärna se en förbättring in för kommande danskvällar med er.

4/5 dansare vill jag trots allt ge er, för ni gav mig en extremt bra danskväll!

Min egen dans då? Jo jag kan summera kvällen till fantastisk, tänk om alla danser följde denna standard, då skulle det bli kanon, varje gång! Det var väldigt länge sedan jag hade så roligt på en vanlig fyra timmars dans som jag hade denna kväll, dels för att det var glest med folk, vilket jag i och för sig tycker är tråkigt om man kollar ur arrangörssynpunkt och den framtida dansmöjligheten runt om i Jämtland, men det är också väldigt skönt att ibland verkligen få röra ut sig och ta plats i sina danser.

Jag inledde kvällen med tre danser tillsammans med Helene för att få vara säker på att avnjuta både roliga och mysiga låtar, på detta vis läggs dessutom nivån på att nästa dans ska vara lika bra eller bli bättre högt! Fortsättningsvis fick jag denna kväll chansen att bjuda upp själv, samt även hinna kallprata lite med några innan man begav sig ut på golvet igen. Allt tack vare att det såg och kändes ganska jämt ut mellan de två könen.

Jag vill lyfta fram den tjej som bjöd upp mig, och överraskade mig totalt vad gäller kunskap och följteknik. Inget snack om saken, du gav mig den bästa dansen sedan ö-viks maran, vilket jag dessutom hoppas du har lust att erbjuda till mig flera gånger! Totalt blev det tre danser med denna riktigt duktiga tjej! Nu är väll inte risken så stor att hon ser detta, och ni andra vet ju inte vem det är då jag väljer att inte sätta ut hennes namn.

Vill även berömma er alla dansare som jag hörde berömde folk hit och dit denna kväll, fruktansvärt viktigt att vi törs berömma varandra för hur vi dansar, hur vi ser ut eller hur vi är på insidan av våra kroppar! Man kan aldrig ge för mycket beröm, så länge det kommer från hjärtat!

Min danskväll denna kväll får helt klart 5/5 dansare, och jag har äntligen hittat den gnista jag saknat så pass länge som jag gjort nu, taggad inför Dansyran nu? Jajamän!

Sommardansskolan

 

Nu har snart ett år gått, ett år av förtvivlad väntan efter att åter igen få genomföra den helt magiska dansveckan på Sommardansskolan! Vad är nu detta undrar säkert flera av er nu.

 

Sommardansskolan är ett arrangemang som Östersunds Bugg och Rock’n roll klubb arrangerar varje sommar, i år är det belägrat ute i Föllinge, en jätte fin plats och helt perfekt för ett läger för oss ungdomar att åka på. Som ni säkert förstår så är det ett dansläger, det är för ungdomar mellan 13-18 år och alla oavsett nivå och utveckling i sin dans kan vara med på detta läger! Man delar in lägret i 4 olika grupper, nybörjare, fortsättare, de som siktar mot tävling/tävlar redan samt de som tävlat länge och är riktigt duktiga. Några utav landets bästa instruktörer så som Johan Åhs, Markus Rosendahl, och Conrad Lindström. Man lägger främst fokus på buggen, men får även prova på/utvecklas inom Lindyhop, boogie samt får vissa grupper förmodligen även testa på accro.

 

Anmälan är öppen fram tills den 31 mars, därefter är det intag efter utrymme i grupperna, alltså har man möjlighet att anmäla sig efter detta datum också, men då är risken stor att man inte kommer med för att gruppen redan är fylld, skulle en grupp bli fylld före 31 mars kommer det ske lottning om platserna, anmäler man sig i par har man dock förtur, så se till att anmäla er tillsammans med en partner gott folk!

När jag senast fick en statusuppdatering om hur det såg ut bland anmälningarna visade det dock att det är överskott på cirka 20 tjejer totalt, så killar, anmäl er till SDS så vinner ni tre saker, först får ni lära er att dansa, vilket är mycket värdefullt i framtiden dessutom är det en mycket trevlig och social aktivitet att hålla på med. För det andra så hjälper ni en tjej att få komma med, är inte det värt något så…! För det tredje så är lägret ett extremt roligt ställe att spendera de fem första dagarna på sommarlovet, ett fantastiskt läger som innehåller så mycket mer än bara dans, kvällsaktiviteter så som lekar, filmkväll och annat roligt! Kan nästan lova att ni som väljer att gå INTE kommer att ångra er!

Datumet för lägret är mellan den 16:e Juni – 20 Juni! Att det dessutom är ett billigt läger för att man ska försöka göra det möjligt för alla att kunna vara med och få lära sig dansa gör det också lättare att välja det beslut att man anmäler sig och har skoj dessa dagar på lägret!

För mer information om priser samt anmälan gå in på www.sommardansskolan.se och klicka er vidare!

Jag talar om detta läger utifrån egna erfarenheter efter två år på detta helt otroliga läger som blivit bättre för varje gång!

Spegeln är bäst!

Timmen har slagit 11, vinden tjuter utanför mitt fönster, länge sedan det kändes så ensamt som det gör just nu. Inte ens hunden som annars jämt ligger bredvid mig i sängen tycker att det är rätt, utan la sig istället på golvet under mig. Vad beror allt på, varför händer alla oförutsägbara saker här i världen, när vet man när bägaren har blivit tom på livets dryck, när vet man att man inte längre behöver leva? Kan man veta de?

 

Tro nu inte att jag är deprimerad, nej absolut inte, jag har ju ett bra liv, ett liv jag tänkte berätta lite om nu.

Till att börja med, så heter jag Birk Wikén, många utav er som läser känner mig vid andra namn, undra varför man inte törs använda sitt eget när det gäller internet, he he he... Jag har även både en mor och en far, japp det är ett faktum att alla har det, frågan är om dem lever, finns vid din sida eller liknande, hur det är i mitt fall, hör inte hit då detta handlar om mig, och inte dem. En syster har jag också, hon är äldre än mig, men på frågan om hon är mer mogen än mig, det låter jag vara osagt, jag vet bara att jag är bäst, snyggast och vackrast. Kan hon klå det?

Jag lever i ett typ av vakum, aldrig har jag riktigt spräckt den bubbla jag har runt mig, låtit folk komma in i mitt psyke helt, aldrig har jag utlämnat mig ordentligt. Äsch vad säger jag, många vet mycket om mig, men ingen vet allt. Ingen vet vad som hände den där decembernatten 1998, inte ens jag.

Men utanför mitt vakum har jag bosatt mig för närvarande med en av mina föräldrar, i en villa mitt i gangsterhålan Brunflo. Kan ni tänka er att jag bor där? Det är ett stort hus med på tok för många rum och vrår i förhållande till personer eller andra levande organismer vi är i huset.

Jag är helt ensam, har inget förhållande, har heller inga KK:n, detta är ju självklart ett eget beslut eftersom jag är bäst snyggast och vackrast, precis som jag sa ovan. Eller var inte fallet så? Vad beror det på att man är ensam då, vad är det som skapar ett förhållande egentligen, många rykten har jag hört, ett av dem är ” Snälla killar får inga tjejer .. får tjejer vill ha badboys o sen kommer dom till oss snälla killar o vill ha tröst när dom blir sårade .. innan dom ger sig på nästa svin till kille”

Är detta sanningen till varför inte jag har ett förhållande, kanske måste jag börja slåss, dricka och bli allmänt jävlig mot tjejerna, tänk att något så svårt kunde bli så enkelt. Här kommer jag busstorget! Nej skämt å sido, jag är den typ av människa som vill veta att saker och ting känns rätt, är rätt och förblir rätt, från bådas håll, därav det faktum att jag är singel.

Vänner då?  Jodå, en och annan har man väll kanske, ingen nämnd absolut ingen glömd. Min finaste vän är trots allt min spegelbild. Därifrån får jag alltid det svar jag önskar mig för tillfället, ni hör väll hur underbart bra jag är?

Sen kommer vi till den här allvarliga delen, jobb…
Detta är nog en av de få saker jag faktiskt inte har, självklart har jag en anledning till att jag inte har något jobb, nämligen att jag pluggar och är för grym för att få ett jobb på helgerna helt enkelt. Men vem behöver jobb när man med hjälp av sin utstrålning och charm kan få precis vad man än vill ha i denna stad.

Ser ju redan hur ni börjar lessna på att läsa hur fruktansvärt bra jag är, så okey då. Jag har ljugit lite på ett fåtal ställen, fortsätt läsa så kanske det dyker upp fler saker om hur bäst jag är!

Intressen har jag några också, ja till och med jag behöver ibland göra något mer än att bara hänga runt och vara cool, tänkte börja med att berätta en liten hemlis, som endast ni läsare får veta om, jag gör det i smyg så nästan ingen vet om det, ni blir de första jag berättar det för, så jag hoppas ni kan hålla hemligheten bevarad?

Hemligheten är att…..  jag dansar.

Japp, faktumet att jag dansar kan säkert många se som pinsamt, jag gjorde det själv från början, nu kan jag vara stolt över det, det är därför jag äntligen törs komma ut och berätta om det för er. Jag har dansat i smyg i över två år nu, vad dansar jag då undrar ni säkert. Självklart väljer jag att dansa de danser där man får göra saker tillsammans med andra, så som bugg, foxtrott, lindy och andra liknande danser. Det viktiga för mig är att man gör det två och två, samt kille och tjej. Detta skapar möjlighet för utökad kompiskrets så flera får lära känna mig och min underbara helt ofattbara personlighet. Alla vet vi ju att varje person är unik, men jag är som den bästa utrustning på World of Warcraft! Fråga mig inte hur bra det är, jag kan inte sådana fjollspel, men tydligen finns det andra som har koll på det.

Ett annat intresse jag har är att ligga i sängen under sena kvällar, skriva på ett blankt word dokument för att sedan lägga upp det åt korkade personer som sitter och just läst två A4 sidor, där jag säger hur underbart bäst jag är, en eloge till er att ni orkar läsa om allt detta dravel jag skriver.

 

Nu kanske många sitter och småler och tänker ”hmm, jag är nog en av de där korkade personerna som läser allt de dravel han just la upp” Om ni har den tanken, men samtidigt ler, kanske till och med ler ännu lite till nu efter att jag skrivit detta, då har jag lyckats med detta inlägg.

 

Jag tänkte avslutningsvis säga att jag vet att jag inte är bäst, snyggast, vackrast eller vad jag än sagt, det finns dock några saker jag kan stå för, och som jag hoppas ni som läser detta också känner att ni kan stå för

*Jag är mig själv
* Jag gör det jag själv vill
* Jag hjälper andra om de ber mig
* Jag somnar med ett leende ikväll efter att läst det den där mannen Birk Wikén skrev.

 

God natt och hoppas ni fått en trevlig liten lässtund.